Нафтові танкери рф «ховаються» від систем стеження, щоб уникнути санкцій - CNN

Нафтові танкери рф «ховаються» від систем стеження, щоб уникнути санкцій - CNN

Укрінформ
Російські нафтові танкери почали все частіше зникати із систем стеження, навмисно вимикаючи передатчики, щоб обійти санкції, введені через вторгнення рф в Україну.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє CNN із посиланням на дані розвідувальної компанії Windward.

Так звана темна діяльність, коли суднові транспондери вимикаються протягом годин, в минулому розглядалася американськими чиновниками як оманлива практика судноплавства, яка часто використовується для ухилення від санкцій.

За даними Windward, «темна діяльність» серед афілійованих з росією танкерів сирої нафти зросла на 600% від початку війни рф з Україною.

«Ми бачимо сплеск кількості російських танкерів, які навмисно вимикають передачу, щоб обійти санкції. Російський флот починає приховувати своє місцезнаходження та експорт», - сказав в інтерв'ю генеральний директор Windward Амі Деніел.

Він зазначив, що це відбувається не тільки з сирою нафтою. Подібні тенденції спостерігаються і з іншими нафтопродуктами.

Протягом тижня з 12 березня було зафіксовано 33 випадки «темної діяльності» російських нафтохімічних танкерів і танкерів з нафтопродуктами, повідомляє Windward, який використовує штучний інтелект для відстеження морської галузі. Це на 236% більше, ніж у середньому за тиждень за попередні 12 місяців.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про повномасштабне вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють і знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Європейський Союз, США, інші країни застосували потужні санкції проти росії як країни-агресора.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-