Війська рф мінують поля й підривають техніку. Зеленський не виключає продовольчої кризи у світі

Війська рф мінують поля й підривають техніку. Зеленський не виключає продовольчої кризи у світі

Укрінформ
Російські загарбники цілеспрямовано руйнують аграрний потенціал України, що може призвести до продовольчої кризи у світі.

Про це заявив Президент Володимир Зеленський у зверненні до парламенту Королівства Нідерланди, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Російські війська цілеспрямовано руйнують наш аграрний сектор. Вони мінують поля, підривають аграрну техніку, роблять усе, щоб знищити наш потенціал аграрний і спровокувати продовольчу кризу не тільки в Україні - у світі», - зазначив Президент.

Він наголосив, що Україна може стати одним із найпотужніших аграрних центрів Європи і світу.

Зеленський переконаний, що нинішні загрози вдасться подолати і спільно з міжнародними партнерами Україна створить ще більший потенціал та стане справді «глобальною аграрною потугою».

Як повідомлялося, 24 лютого президент росії володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Війська російських загарбників обстрілюють і знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет, авіабомб.

В Україні запроваджено воєнний стан, оголошено загальну мобілізацію.

США, Європейський Союз та інші країни застосували санкції проти росії як країни-агресора, міжнародна ізоляція якої посилюється.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-