Для бізнесменів Казахстану створили довідник товарів, заборонених до експорту в рф і білорусь

Для бізнесменів Казахстану створили довідник товарів, заборонених до експорту в рф і білорусь

Укрінформ
У Казахстані створили сервіс для перевірки товарів, які через санкції не можна ввозити до росії та білорусі, а також вивозити з цих країн.

Про це повідомляє сайт інформпортал ORDA, передає Укрінформ.

Зазначається, що цей «путівник» складений для бізнесменів, щоб їм було простіше розібратися з тим, як діють санкції. На сайті зібраний весь перелік товарів, що потрапили під обмеження, які заборонені для експорту в рф і білорусь та імпорту з них. Крім того, там опубліковано перелік міжнародних компаній, які вирішили піти з ринку обох країн.

Міністр торгівлі та інтеграції республіки Казахстан Бахит Султанов у соцмережах пояснив, що інформація буде оновлюватися в міру появи нових даних, і нагадав, що підприємцям важливо не потрапити під «особливу увагу» країн, які запровадили санкції.

Раніше повідомлялося, що уряд Казахстану розробив альтернативні маршрути перевезення вантажів з огляду на санкції проти росії. Міністр індустрії та інфраструктурного розвитку країни Каїрбек Ускенбаєв уточнив, що експортні вантажі переорієнтують на латвійські порти та на Транскаспійський міжнародний транспортний маршрут.

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про повномасштабне вторгнення в Україну.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію. Країна дає відсіч загарбникам.

Після початку війни проти росії було запроваджено масштабні та всебічні санкції з боку світової спільноти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-