Глава Нацбанку обговорив з МВФ подальшу підтримку України

Глава Нацбанку обговорив з МВФ подальшу підтримку України

Укрінформ
Керівництво Національного банку обговорило із керівником місії МВФ по Україні Іванною Владковою-Холлар та постійним представником МВФ в Україні Ваграмом Степаняном подальшу підтримку держави.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба НБУ.

Сторони обговорили економічну ситуацію в Україні та заходи, вжиті Нацбанком із перших днів війни для забезпечення фінансової стабільності, а також шляхи консолідації зусиль міжнародних партнерів з метою підтримки та відновлення України.

Крім цього, порушувалося питання створення спеціального рахунку під адмініструванням МВФ для того, щоб держави-члени Фонду й надалі могли надавати допомогу українській економіці на двосторонній основі.

За результатами зустрічі голова НБУ Кирило Шевченко подякував представникам МВФ за підтримку і допомогу, яку надав Фонд Україні у перші дні війни, затвердивши додаткове фінансування нашій країні за програмою екстреної підтримки Rapid Financing Instrument.

"Для нас вкрай важливо підтримувати постійний контакт із міжнародною спільнотою, адже фінансова та експертна підтримка таких міжнародних партнерів, як МВФ, допоможе відновити та розвивати Україну після війни", – наголосив Шевченко.

Як повідомляв Укрінформ, 9 березня виконавча рада МВФ схвалила виплату $1,4 мільярда (1005,9 мільйона SDR) в межах Інструменту швидкого фінансування (RFI). Пакет допомоги має на меті допомогти Україні задовольнити нагальні потреби у фінансуванні та пом’якшити наслідки війни для національної економіки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-