Уряд збільшив розмір компенсації відсоткової ставки за кредитами для аграріїв до 1,5 млрд грн

Уряд збільшив розмір компенсації відсоткової ставки за кредитами для аграріїв до 1,5 млрд грн

Укрінформ
Уряд збільшив розмір державної гарантії компенсації відсоткової ставки за залученими кредитами для сільськогосподарських виробників під час посівної з 50 млн грн до 1,5 млрд грн для одного підприємства.

Як передає Укрінформ, про це заявив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна".

"Ми підтримуємо аграріїв, перше відшкодування відсотків ми зробили на суму кредиту до 50 млн грн, але буквально вчора (26 березня) провели з аграріями дискусію і збільшимо державні гарантії по посівній до 1,5 млрд грн для одного підприємства, щоб цим могли користуватись і малі, і середні, і великі бізнеси", - сказав він.

Шмигаль зазначив, що посівна почалась успішно, озимих культур засіяно на 5% більше, ніж минулого року. Водночас прогнозується зменшення посівних площ ярих культур близько на 30%.

"Ми всі ризики розуміємо, але при цьому готові дати державні гарантії на загальну суму 20 млрд грн. Тобто ми гарантуємо кредити, розуміючи ризики окупації, мінування чи неможливості зібрати урожай", - додав очільник уряду.

Як повідомлялося, відповідно до урядового рішення від 18 березня, програму «Доступні кредити 5-7-9%» розширено. Аграрії протягом дії воєнного стану та місяць після його завершення можуть отримати кредит під 0%. Після цього кредитна ставка становитиме 5%. Також збільшено максимальну суму кредиту до 60 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-