ЄС відкидає вимогу путіна про розрахунки за газ у рублях

ЄС відкидає вимогу путіна про розрахунки за газ у рублях

Укрінформ
ЄС був присутній на зустрічі міністрів енергетики G7 та брав участь у підготовці спільної заяви, в якій відкидається вимога путіна до західних партнерів здійснювати розрахунки за поставки російського газу у рублях.

Про це на брифінгу заявив речник Європейської комісії з енергетики та клімату Тім Мак-Фі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Міністри енергетики G7 зустрілися вчора. Єврокомісар з енергетики Кадрі Сімсон брала участь у цій зустрічі та у підготовці заяви, що була прийнята. Міністри енергетики G7 відхилили вимогу путіна щодо оплати за газ у рублях. Вони підтвердили, що укладені контракти на постачання газу мають виконуватися. Оскільки всі такі газові контракти передбачають розрахунки виключно в євро або в доларах, партнери по G7 закликали компанії у своїх країнах не піддаватися на такі вимоги. Цю позицію поділяє і підтримує єврокомісар з енергетики», - сказав речник ЄС.

Як повідомлялося, на тлі санкцій, запроваджених країнами Заходу проти росії у зв’язку із її агресією проти України, які стосувалися, зокрема, заморожування золотовалютних резервів росії за кордоном, президент рф доручив уряду приймати оплату за російський газ від «недружніх» країн лише в рублях. До списку таких країн увійшли 46 держав, зокрема 27 країн ЄС.

Офіційні особи росії пригрозили зупинити постачання російського газу в Європу, якщо країни ЄС не погодяться на розрахунки за газ у рублях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-