В Україні понад 1000 компаній вирішили переїхати з небезпечних регіонів – Шмигаль

В Україні понад 1000 компаній вирішили переїхати з небезпечних регіонів – Шмигаль

Укрінформ
В Україні понад 1000 компаній ухвалили рішення переміститися з тимчасово окупованих територій або територій, де йдуть бойові дії.

На цьому наголосив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль наголосив в інтерв’ю «Інтерфакс-Україна», передає Укрінформ.

«Є реєстр, в ньому понад 1000 компаній, які виявили бажання передислокуватись з тимчасово окупованих територій або територій, де йдуть бойові дії. Понад 300 вже передислокувались і, станом на вчора, біля 60 вже почали роботу на нових місцях», - сказав Шмигаль.

Глава уряду уточнив, що на сьогодні не спостерігається явище масового переїзду підприємств за кордон, наприклад, близько 97% фахівців в IT-галуззі залишились в країні. 

«На сьогодні людей, які покинули територію України 3,7 млн. Близько 400 тисяч з них уже повернулися. Не всім комфортно за кордоном. Дехто повертається захищати Україну. Інші побачили, що Збройні сили зупинили агресора, відбулась певна стабілізація фронту. Тобто процес повернення почався», - додав Денис Шмигаль.

Як повідомлялося, президент рф володимир путін 24 лютого оголосив війну Україні і розпочав масштабне вторгнення. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-