Суверенний фонд ОАЕ призупиняє інвестиції в росію

Суверенний фонд ОАЕ призупиняє інвестиції в росію

Укрінформ
Інвестиційний фонд ОАЕ - Mubadala Investment Company оголосив про призупинення інвестицій в росію.

Про це повідомив генеральний директор фонду Халдун аль-Мубарак, передає Укрінформ із посиланням на Reuters.

"Те, що відбувається в цій кризі між росією та Україною, є спотворенням з катастрофічними наслідками з точки зору людського життя та з точки зору впливу, який вона має на економіки у всьому світі… Очевидно, що в таких умовах ми повинні призупинити інвестиції на цей ринок, у росію», - сказав аль-Мубарак.

Як наголошує агентство, це перший коментар топ-менеджера Mubadala, другого за величиною суверенного фонду Абу-Дабі (активи на $243 млрд), щодо російських інвестицій після вторгнення рф в Україну.

ОАЕ, котрі входять до нафтовидобувної групи ОПЕК+, до якої входить і росія, не підтримали голосування Ради Безпеки ООН щодо засудження російського вторгнення.

На сайті фонду зазначається, що він інвестував 3 мільярди доларів в росію приблизно в 50 компаній. Мубарак сказав, що зараз в росії інвестовано менше 1%.

24 лютого президент рф путін оголосив про повномасштабне вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють і знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-