Україна закликає міжнародні організації ввести санкції проти рибної галузі рф

Україна закликає міжнародні організації ввести санкції проти рибної галузі рф

Укрінформ
Державне агентство меліорації та рибного господарства України ініціювало звернення до низки міжнародних організацій з управління рибальством із закликом ввести санкції проти рибної галузі російської федерації.

Як передає Укрінформ, про це Держрибагентство повідомляє у Фейсбуці.

Звернення вже направлені від імені Міністерства аграрної політики та продовольства України.

Наголошується, що рибне господарство російської федерації як і інші галузі економіки, забезпечують свій внесок у підтримку агресивних дій рф в Україні, тож метою Держрибагентства є поширення комплексу санкцій, вже запроваджених світовою спільнотою, і на рибальську галузь рф та унеможливлення для російських суб'єктів господарювання провадити прибуткову промислову діяльність у водах Світового океану.

Звернення адресовані Секретаріату конвенції про міжнародну торгівлю видами дикої фауни та флори, що перебувають під загрозою зникнення, із закликом впровадження його державами-членами заборони на імпорт з рф осетрових видів риб та продукції з них, ікри осетрових.

Надійслане звернення було також Організації з рибальства у Північно-Західній частині Атлантичного океану (НАФО) та Комісії зі збереження морських живих ресурсів Антарктики (ККАМЛР) із закликом розглянути питання позбавлення росії права голосу в цих організаціях, а також до держав-членів цих організацій з проханням вжити заходів і надати відповідні інструкції власникам та операторам своїх суден щодо припинення бункерування рибальських суден під прапором рф і здійснення операцій щодо перевантаження з таких суден, заборони допуску їх під прапором рф у порти держав-членів та надання будь-яких портових послуг, заборони ввезення риби та рибопродукції російського походження на території держав-членів, а також впровадження інших обмежувальних заходів, які унеможливлюватимуть законну діяльність рибальських суден росії у водах Антарктики та північно-західної Атлантики.

Серед адресатів звернення також Генеральна комісія з рибальства у Середземномор’ї. До неї направлений заклик до повного припинення діалогу та усіх форматів співробітництва з рф у рамках ГКРС, визнання росії державою, яка здійснює незаконний, непідзвітний і неконтрольований промисел в українських водах Чорного моря, прилеглих до тимчасово окупованої території Автономної Республіки Крим.

Як і в межах НАФО та ККАМЛР, звернення було направлене до держав-членів Генеральної комісії з рибальства в Середземномор’ї із проханням заборонити власникам та операторам своїх суден надавати послуги для підтримки діяльності російських рибальських суден у водах Світового океану, а також припинити торгівлю рибою та рибопродукцією з рф.

"Ми прагнемо повної економічної, логістичної та наукової ізоляції агресора в районах дистанційного промислу", - заявили в Держрибагентстві.

Також в агентстві висловили сподівання на те, що рішучі дії світової спільноти та посилення тиску на економіку рф і її правлячий режим найбільш чітко відображатимуть неприпустимість нехтування загальновизнаними нормами міжнародного права та сприятимуть досягненню миру в Україні.

"Сподіваємося на подовження нашими міжнародними партнерами послідовної підтримки України у боротьбі з рф, загарбницький режим якої без перебільшення є головною загрозою ХХІ сторіччя для усього людства", - наголосили в Держрибагентстві.

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив початок вторгнення до України. Російські війська обстрілюють та руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

З перших днів вторгнення росії в Україну США, союзники та партнери запровадили жорсткі для російської економіки пакети санкцій, а також експортних обмежень. Багато компаній оголосили про припинення роботи в рф та вихід із проєктів з російськими партнерами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-