Найбільші банки Японії зупинили доларові операції зі Сбєрбанком

Найбільші банки Японії зупинили доларові операції зі Сбєрбанком

Укрінформ
Три найбільші банки Японії оголосили, що припинять доларові операції та грошові перекази з російським Сбєрбанком через санкції США.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Japan Today.

Рішення про припинення доларових операцій ухвалили MUFG Bank, Mizuho Bank та Sumitomo Mitsui Banking Corp. За словами джерел, зрив їх доларових операцій з російським банком, ймовірно, змусить японські компанії, які ведуть бізнес в Росії, шукати альтернативні способи врегулювання платежів, на кшталт використання банків за межами США.

Сполучені Штати додали Сбєрбанк до свого санкційного списку в лютому, і заборона на доларові операції з банком набуде чинності в суботу.

Нагадаємо: Сбєрбанк не входить до числа російських банків, виключених на початку цього місяця з ключової міжнародної платіжної мережі — Товариства всесвітньої міжбанківської фінансової телекомунікації, відомої як SWIFT. Багато японських компаній, які працюють в Росії, використовують його для своїх розрахункових потреб.

Раніше три японські банки вже припинили операції з іншими великими російськими банками, зокрема з ВТБ Банком, відключеним від SWIFT 12 березня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-