Укренерго за добу відновило електропостачання понад 47 тисяч споживачів

Укренерго за добу відновило електропостачання понад 47 тисяч споживачів

Укрінформ
НЕК "Укренерго" за добу 22 березня відновило електропостачання понад 47 тисячам споживачів у Донецькій, Київській, Запорізькій, Харківській, Миколаївській та Сумській областях.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба компанії у Фейсбуці.

Зазначається, що у середу, 23 лютого, добігає кінця місяць роботи української енергосистеми в умовах війни. Три тижні з цього терміну вона працювала в ізольованому режимі і тиждень – синхронно з енергомережею континентальної Європи ENTSO-E. Увесь цей час мережа була однаково стабільна – частота на рівні 50 Гц

Як і завжди працюють всі види електростанцій, забезпечуючи електроенергією всіх споживачів: населення, військових, об’єкти критичної інфраструктури тощо.

Також ремонтники Київського регіонального центру обслуговування мережі НЕК «Укренерго» та інших енергетичних компаній за свою самовіддану працю отримали нагороди від Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля. З перших днів війни вони відновлювали пошкоджені під обстрілами лінії електропередачі та електропідстанції в Київському регіоні, що дало можливість стабілізувати надійне електропостачання споживачів та сталу роботу генерації.

Серед нагороджених працівників Укренерго: Віталій Красносільський, Сергій Резніченко, Олександр Приймак, Олександр Фіров, Олександр Кельвич, Микола Ткаченко, Віктор Трегуб.

В Укренерго нагадують споживачам, що якщо вони перебувають у безпеці, електроприладами можна користуватися як завжди, не обмежуючи споживання електроенергії.

Як повідомлялося, 16 березня європейська мережа операторів системи передачі електроенергії ENTSO-E розпочала пробну синхронізацію континентальної енергосистеми Європи з системами України та Молдови. Операційні системи континентальної Європи підтримують стабільність українсько-молдовської енергосистеми після позитивного аналізу, який підтвердив, що невідкладна синхронізація є технічно можливою разом з низкою заходів із убезпечення енергосистем.

З 24 лютого українська енергосистема працювала в ізольованому режимі. Проводити випробування планувалося упродовж 24-26 лютого, однак через воєнну агресію росії Міністерство енергетики вирішило не повертати ОЕС України у синхронний режим роботи із енергосистемами росії та білорусі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-