росія вже завдала збитків Україні у сфері протимінної діяльності майже на $250 мільярдів

росія вже завдала збитків Україні у сфері протимінної діяльності майже на $250 мільярдів

Карта
Укрінформ
російська федерація вже завдала збитків Україні у сфері протимінної діяльності на суму близько 250 млрд доларів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє громадська організація «Асоціація саперів України».

Зазначається, що станом на 23 березня потреба в гуманітарному розмінуванні, зокрема у нетехнічному обстеженні (IMAS 08.10), вже становить щонайменше 82 525 кв. км територій України.

«Беручи до уваги практичний досвід гуманітарного розмінування на Донбасі за минулі роки, можна стверджувати, що станом на сьогодні рф вже завдала збитків Україні у сфері протимінної діяльності на суму близько 250 мільярдів доларів США. Щонайменше саме ця сума буде потрібна Україні для гуманітарного розмінування всіх наших земель, в тому числі тимчасово окупованих», - ідеться в повідомленні.

В організації уточнили, що цю суму можна додати до загального підрахунку збитків України внаслідок руйнування російськими військами інфраструктури країни та інших об’єктів.

Як повідомлялося, президент рф путін 24 лютого оголосив війну Україні і розпочав масштабне вторгнення. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-