Газ подорожчав майже на 20% після вимоги росії про оплату в рублях

Газ подорожчав майже на 20% після вимоги росії про оплату в рублях

Укрінформ
Ціни на газові ф’ючерси з поставкою у квітні злетіли на 18,9% після того, як стало відомо про плани росії перевести оплату за газ для "недружніх країн" у російські рублі.

Про це повідомляє Економічна правда з посиланням на дані лондонської біржі ICE.

Зазначається, що котирування на головному європейському хабі TTF у Нідерландах за добу злетіли на 18,9% до 1374,69 долара за тисячу кубометрів газу. При цьому безпосередньо після заяви ціна стрибнула на 10%.

За словами фінансового аналітика групи ICU Михайла Демкова, вимогу російської федерації про оплату газу рублями складно реалізувати на практиці. 

Ймовірно, російська федерація таким чином бачить для себе шпарину для обходу санкцій та утримання курсу рубля в умовах заблокованих валютних резервів центробанку.

"Тобто росія намагається запропонувати якийсь варіант, сподіваючись, що хтось із європейських країн на нього пристане, і таким чином ослабити єдність Заходу", – резюмував аналітик.

Як повідомляв Укрінформ, президент російської федерації володимир путін на нараді з членами уряду росії доручив перевести оплату за російський природний газ, що поставляється в «недружні країни», в рублі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-