НБУ просить SWIFT відключити центробанк росії від обміну повідомленнями

НБУ просить SWIFT відключити центробанк росії від обміну повідомленнями

Укрінформ
Національний банк України звернувся до керівництва міжнародної системи SWIFT із закликом відключити центральний банк рф від системи обміну фінансовими повідомленнями.

Про це НБУ повідомив на своєму сайті, передає Укрінформ.

Це посилить міжнародну фінансову ізоляцію рф та стане дієвим інструментом максимальної протидії агресії росії у фінансовій сфері, вважають в НБУ.

"Ми просимо SWIFT доєднатися до міжнародного співтовариства та посилити фінансовий тиск на державу-агресора. Сподіваємося на вашу підтримку та допомогу заради збереження життів тисяч українців та захисту суверенітету нашої країни", - наголосив голова Національного банку України Кирило Шевченко.

Як повідомляв Укрінформ, із 12 березня рада ЄС ухвалила рішення відключити сім російських банків від фінансової системи SWIFT. Це банки "Открытие", "Новикомбанк", "Промсвязьбанк", Банк "Россия", "Совкомбанк", "ВЭБ" и ВТБ БАНК.

З 20 березня від міжнародної платіжної системи SWIFT відключили три білоруських банки. Йдеться про "Белагропромбанк", "Банк Развития Беларуси" і банк "Дабрабыт".

SWIFT – це міжнародна міжбанківська система передавання інформації та здійснення платежів. Послугами системи користуються близько 11 тис. банків і фінансових установ у понад 200 країнах світу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-