Банківська група BNP Paribas зупиняє новий бізнес в росії

Банківська група BNP Paribas зупиняє новий бізнес в росії

Укрінформ
Французька банківська група BNP Paribas повідомила корпоративним клієнтам про припинення будь-якого нового бізнесу в рф.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Bloomberg із посиланням на голову наглядової ради Укрсиббанку (входить до BNP Paribas Group) Франсуа Бенаро.

Зазначається, що через впровадження міжнародних санкцій проти росії фінансування усіх нових проєктів групи у цій країні припинено. Також російський підрозділ банку з кінця березня не зможе опрацьовувати транзакції корпоративних клієнтів.

"Протягом останніх років BNP Paribas поступово скорочував діяльність в російській федерації. Починаючи з 2012 року, банк скорочував діяльність у роздрібному бізнесі та у 2020-ому повністю припинив споживче кредитування", – нагадав Бенаро.

Як повідомлялося, найбільші американські банки (поміж яких JPMorgan і Goldman Sachs Group Inc.) раніше повідомили про повний вихід з росії. “Шляхи обережного виходу” з країни-агресора вивчають і інші західні банки, які управляють в росії активами у понад 57 млрд доларів. Зокрема, в четвер Raiffeisen Bank International (132 відділення, понад 9 тисяч співробітників, 4,2 млн клієнтів, майже 23 млрд доларів активів в росії) заявив, що війна в Україні змушує переглянути позицію банку в рф. Тепер банк, який раніше відмовлявся припиняти співпрацю з агресором, “розглядає всі стратегічні можливості щодо майбутнього АТ Райффайзенбанк росія, в тому числі ретельний спланований вихід з АТ Райффайзенбанк в росії".

Фото: Theo Giacometti/Bloomberg

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-