Гусєв усунув на місяць керівника управління високоточної зброї та боєприпасів Укроборонпрому

Гусєв усунув на місяць керівника управління високоточної зброї та боєприпасів Укроборонпрому

Укрінформ
Генеральний директор ДК «Укроборонпром» Юрій Гусєв в рамках проведення службової перевірки ухвалив рішення про відсторонення на місяць від виконання обов'язків начальника управління високоточної зброї та боєприпасів Андрія Артюшенка.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на сторінку концерну у Фейсбуці.

«Координація підприємств управління тимчасово покладається на першого заступника генерального директора ДК «Укроборонпром» І.Фоменка, який з початку введення воєнного стану проїхав Україною тисячі кілометрів для допомоги всім керівникам підприємств концерну», - йдеться у повідомленні.

Крім того, за зверненням Гусєва Служба безпеки України відібрала пояснення у в.о. директора ДП «Спецоборонмаш» Дениса Сердюка, якого наказом генерального директора ДК «Укроборонпром» від 1 березня 2022 року було призначено на цю посаду. СБУ продовжує усі необхідні слідчі дії та заходи, йдеться в повідомленні.

«Зазначу, що я впевнений у власному кадровому рішенні і бажаю Денису Сердюку виправдати покладену на нього відповідальність», — наголосив Гусєв.

Водночас ДК «Укроборонпром» закликає підприємства утриматися від публікації будь-якої інформації, яка може завадити ОПК швидко забезпечувати українських захисників озброєнням.

Раніше КБ "Луч" опублікувало повідомлення про те, що 18 березня перед входом до ДК «Укроборонпром» співробітниками управління безпеки концерну були застосовані до в.о. директора ДП «Спецоборонмаш» Дениса Сердюка заходи фізичного впливу, відібрано документи, особисту зброю, нанесено тілесні ушкодження. Стверджується, що понад 8 годин Сердюк проти своєї волі утримувався у приміщенні ДК «Укроборонпром», де нібито заступником генерального директора ДК «Укроборонпром» Романом Забарчуком та начальником управління високоточної зброї Андрієм Артюшенком проводився допит із застосуванням заходів психологічного впливу та фізичного впливу.

Як заявили в КБ «Луч», під час «здійснення катувань керівництво ДК «Укроборонпром» намагалося отримати від Сердюка інформацію щодо військових підрозділів, до яких ДП «Спецоборонмаш» передавало врятовані під час російського ракетно-бомбового удару ракети та комплектуючі до ракетних комплексів «Скіф», «Корсар», «Вільха», «Нептун» та інформацію щодо місця перебування ключових співробітників ДП «ДержККБ «Луч» та ДП «Спецоборонмаш». Наслідком катувань стало примушення Сердюка підписати «покази» та «звіти», текст яких було складено Забарчуком та Артюшенком».

У бюро звернулись до Верховного головнокомандувача ЗСУ – Президента Володимира Зеленського, генерального прокурора Ірини Венедіктової, голови СБУ Івана Баканова із закликом терміново усунути «російських агентів» від управління ДК «Укроборонпром» та забезпечити керівникам та ключовим співробітникам військово-промислового комплексу України охорону.

У державному концерні "Укроборонпром" спростували цю заяву КБ "Луч".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-