Польща виступає за повну блокаду торгівлі з росією,  як наземним так і морським шляхом

Польща виступає за повну блокаду торгівлі з росією, як наземним так і морським шляхом

Укрінформ
Варшава підтримує дії протестувальників, які в суботу заблокували рух російських та білоруських вантажівок на польсько-білоруському кордоні.

Про це під час пресконференції у Любічові неподалік Варшави заявив глава польського уряду Матеуш Моравецький, передає кореспондент Укрінформу.

“Польща пропонує якнайшвидше додати до існуючого пакету санкцій торговельну блокаду. Йдеться як про морські порти – заборону входити у порти під російським прапором, з російськими товарами, так і торгівлю наземних шляхом”,- наголосив Моравецький.

На його думку, це додатково змусить росію подумати про те, чи не настав час зупинити цю жорстоку війну.

Глава польського уряду висловив сподівання, що до європейських лідерів прийде “чергове протверезіння”, і Європейська Рада прийме наступний пакет санкцій проти рф.

Він зазначив, що однозначно підтримує протестувальників, які заблокували польсько-білоруський кордон для руху російських та білоруських вантажівок.

Моравецький закликав Єврокомісію якомога швидше почати діяти у напрямку введення нових санкцій.

На його переконання, ця справа стосується життя і смерті десятків, а може й сотень тисяч українців, а також безпеки НАТО.

“Ми повинні показати нашу силу і рішучість щодо Росії. В іншому випадку ми змушені будемо заплатити високу ціну і в недалекому майбутньому”, - констатував Моравецький.

Як інформувалося, сотні українських та польських активістів у суботу вранці розпочали блокаду руху російських та білоруських вантажівок через пункт пропуску Кукурикі-Козловичі на польсько-білоруському кордоні. Вони вимагають призупинення торгівлі з країною-окупантом, поки росія веде війну проти України.

24 лютого президент рф путін оголосив про початок широкомасштабного вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають у житлові будинки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-