Україна веде переговори з міжнародними партнерами про допомогу в енергетичному секторі

Україна веде переговори з міжнародними партнерами про допомогу в енергетичному секторі

Укрінформ
Україна проводить переговори з міжнародними партнерами щодо надання фінансової допомоги українському сектору енергетики.

Про це заявив голова правління НАК «Нафтогаз України» Юрій Вітренко на брифінгу в Ukraine Media Center, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми вже ведемо переговори з міжнародними партнерами, включаючи міжнародні фінансові установи, щодо надання гуманітарної допомоги для сектору комунального господарства. Всі повинні розуміти, що гуманітарна допомога - це не просто надання фур з їжею чи медикаментами. Йдеться також про надання фінансування для енергетичного сектору",  - сказав голова "Нафтогазу". 

Вітренко зазначив, що такий крок допоможе уникнути гуманітарної катастрофи у сфері комунальних послуг. Також він подякував іноземним партнерам НАК за те, що вони продовжують співпрацю з компанією навіть в умовах війни.

Як повідомлялося, через бойові дії понад 273 тисячі домогосподарств залишаються без газо- та теплопостачання. Російські загарбники обстрілюють, зокрема, об'єкти газової інфраструктури, що ставить під загрозу транспортування "блакитного палива" в Україні та транзит до Європи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-