Німеччина й Норвегія працюють над проєктом водневого трубопроводу

Німеччина й Норвегія працюють над проєктом водневого трубопроводу

Укрінформ
Німеччина та Норвегія розглядають можливість будівництва водневого трубопроводу, який з’єднає дві країни, щоб зменшити залежність Європи від російських енергоносіїв. 

Як повідомляє Укрінформ, про це пише Bloomberg.

«Країни планують незабаром провести техніко-економічне обґрунтування проєкту, який в кінцевому підсумку буде транспортувати зелений водень з Норвегії до Німеччини», - повідомляється за результатами зустрічі прем'єр-міністра Норвегії Йонаса Гара Стьоре та міністра економіки Німеччини Роберта Габека.

Країни мають намір прискорити розвиток альтернативних джерел енергії для Європи для заміни російських енергоносіїв.

«Протягом найближчих місяців і років буде надзвичайно важливо прискорити розвиток альтернативних джерел енергії для Європи як замінників російського газу та нафти, а також розробити необхідну для цього інфраструктуру», – йдеться у спільній заяві за результатами зустрічі.

Видання вказує, що Німеччина наполягала на перебудові свого енергопостачання після вторгнення росії в Україну, оскільки найбільша європейська економіка отримує більше половини газу, половину вугілля і приблизно третину нафти з росії.

Як повідомляв Укрінформ, у своєму відеозверненні до німецького Бундестагу Президент України Володимир Зеленський дорікнув Німеччині за те, що вона так запізно зрозуміла, що представляє собою росія. Президент України нагадав про тісні зв’язки німецького бізнесу з російським, про те, що дуже довго Україна застерігала, що будівництво газогону «Північний потік 2» є підготовкою до війни, «але у відповідь чула лише: це економіка, економіка, економіка».

Президент рф володимир путін 24 лютого оголосив війну Україні і розпочав масштабне вторгнення. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-