Галущенко: Найкраще, що можуть зробити росіяни - це піти із ЗАЕС

Галущенко: Найкраще, що можуть зробити росіяни - це піти із ЗАЕС

Укрінформ
Найкраще, що російські війська можуть зробити для забезпечення ядерної безпеки - це піти з українських ядерних об'єктів, зокрема із Запорізької атомної електростанції.

Про це під час пресконференції в Укрінформі заявив міністр енергетики Герман Галущенко.

"Найкраще, що вони (російські війська - ред.) можуть зробити - це піти із ЗАЕС і просто не підходити до наших ядерних об'єктів", - наголосив він.

Галущенко додав, що росія ще відповість за ті дії, що вона вчиняє на українських ядерних об'єктах, і за ядерний тероризм.

"Але вони мають піти з кожного ядерного об'єкта нашої держави", - підкреслив очільник Міненерго.

Як повідомлялося, російські війська, станом на 16 березня, продовжують підривати снаряди та міни на території Запорізької АЕС.

Російські загарбники захопили ЗАЕС у ніч проти 4 березня. Персонал станції продовжує працювати, однак змушений узгоджувати свої дії із загарбниками. Крім того, ще в перший день агресії російськими військами була захоплена Чорнобильська АЕС.

24 лютого російський президент володимир путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська руйнують міста, вбивають мирне населення, обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, житлові будинки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-