Укрзалізниця створюватиме стратегічний запас продуктів по всій Україні – Шмигаль

Укрзалізниця створюватиме стратегічний запас продуктів по всій Україні – Шмигаль

Укрінформ
АТ «Укрзалізниця» відтепер перевозитиме не лише пасажирів, а й сприятиме створенню стратегічного запасу харчових продуктів по всій Україні.

Про це Прем'єр-міністр Денис Шмигаль написав у Телеграмі, повідомляє Укрінформу.

«А відсьогодні (Укрзалізниця – ред.) починає виконувати ще одну важливу функцію — створення стратегічного запасу харчових продуктів по всій Україні. Мова йде як про закупівлю найбільш важливих продуктів, так і про розвезення цієї продукції по регіонах. Наша мета — створити щонайменше місячний запас продуктів харчування, а також забезпечити таким запасом кожного українця в зоні проведення бойових дій», – зазначив Шмигаль.

За його словами, Укрзалізниця вже має розширений функціонал щодо координації, збору, обробки та здійснення перевезень гуманітарної допомоги, забезпечення безкоштовної евакуації громадян та перевезення майна.

Глава уряду наголосив, що український перевізник матиме стабільну фінансову підтримку з боку держави. Цього місяця уряд додатково виділив держпідприємству 18 млрд гривень.

«Сьогодні «Українська залізниця» стоїть на передовій забезпечення продовольчої безпеки та функціонування економіки. Дякую залізничникам за сміливість та самовіддану щоденну роботу. Вам завдячує кожен українець у кожному куточку нашої країни», - підкреслив Прем’єр-міністр.

Він зазначив, що Укрзалізниця в умовах війни стала важливою точкою опори для держави. Безкоштовна евакуація мільйонів українських громадян та доставка тисяч тонн продуктів харчування стали повсякденним фронтом робіт залізничників.

Як повідомлялося, президент рф путін 24 лютого оголосив війну Україні і розпочав масштабне вторгнення. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-