Для приєднання української енергосистеми до європейської було вкладено € 700 мільйонів

Для приєднання української енергосистеми до європейської було вкладено € 700 мільйонів

Укрінформ
Для того, щоб приєднати українську енергосистему до європейської енергомережі, було вкладено 700 млн євро. 

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це розповів голова правління НЕК «Укренерго» Володимир Кудрицький під час брифінгу 17 березня.

"За весь цей період було вкладено порядку 700 млн євро за весь цей період, як в українську генерацію, електростанції, так і в електромережі. П'ять років - і ми вже в ЄС, якщо говорити про електроенергетику", - сказав він.

Кудрицький розповів, що Україна почала від'єднуватись від енергосистеми росії та білорусі вночі 24 лютого, за декілька годин до початку вторгнення рф в Україну.

"Це стало зламом епох, тому що до цього моменту у нас було минуле пов'язане з радянською спадщиною. Тому що ми були об'єднані з енергосистемами країн, з якими ми не могли активно торгувати і на які ми не могли покладатися в частині технічної стабільності. Ми не були впевнені в тому, що вони нас не підведуть у найбільш відповідальний момент", - пояснив очільник Укренерго.

За його словами, завдяки приєднанню до європейської енергосистеми, Україна може бути впевнена у тому, що за будь-яких руйнувань їй допоможуть країни ЄС.

"Це важливо для того, щоб ми гарантували енергоживлення для наших споживачів і для того, щоб ми гарантували енергопостачання нашим збройним силам", - наголосив Кудрицький.

Як повідомлялося, 24 лютого Україна остаточно від’єдналася від енергетичної системи росії та білорусі та 16 березня приєдналася до європейської енергомережі.

24 лютого російський президент володимир путін оголосив про початок вторгнення до України. Російські війська руйнують міста, вбивають мирне населення, обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, житлові будинки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-