Рада ухвалила закон про зупинення виконавчих дії, стягувачем за якими є рф

Рада ухвалила закон про зупинення виконавчих дії, стягувачем за якими є рф

Укрінформ
Верховна Рада ухвалила за основу та в цілому проєкт закону щодо зупинки виконавчих дії, стягувачами за якими є російська федерація або особи, пов’язані з державою-агресором

Як повідомляє Укрінформ із посиланням на Телеграм народного депутата Ярослава Железняка, законопроєкт про внесення змін до Закону України "Про виконавче провадження" (№7154) підтримали 343 парламентарії.

Документ доповнює розділ XIII «Прикінцеві та перехідні положення» закону України «Про виконавче провадження» пунктом 102, який передбачає, що до набрання чинності законом щодо врегулювання відносин за участю осіб, пов’язаних з державою агресором, зупиняється вчинення виконавчих дій, стягувачами за якими є рф або пов’язані з нею особи.

Також зміни передбачають, що тимчасово, на період до припинення або скасування воєнного стану на території України фізичні особи та юридичні особи-боржники можуть здійснювати певні видаткові операції з рахунків, на кошти яких накладено арешт органами державної виконавчої служби, приватними виконавцями.

Окрім цього, документом забороняється відкриття виконавчих проваджень та вжиття заходів примусового виконання рішень на території адміністративно-територіальних одиниць, які тимчасово окуповані внаслідок воєнної агресії росії, у період такої окупації.

Очікується, що закон сприятиме захисту національних інтересів України у зв’язку з воєнною агресією російської федерації та забезпеченню конституційних прав і свобод людини та громадянина в умовах воєнного стану.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-