Бізнес на крові: які світові бренди вирішили залишитись у росії

Бізнес на крові: які світові бренди вирішили залишитись у росії

Укрінформ
Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки та оборони України нагадує про світові бренди, які попри загальне бойкотування рф продовжують вести економічну діяльність на території країни-агресора.

Як передає Укрінформ, перелік брендів опублікувала пресслужба центру у Телеграмі.

У рф досі працює шведська косметична компанія Oriflame, яка заявила, що залишається у росії, щоб підтримати своїх співробітників.

Французька компанія Leroy Merlin, що спеціалізується на продажу товарів для будівництва, не планує виходити з ринку рф, а натомість збільшить об'єми постачання та асортименту.

Банк Raiffeisen теж залишається працювати на території країни-агресора.

Найбільші китайські виробники смартфонів Huawei та Xiaomi хоч вдвічі і скоротили кількість продукції, що відвантажується до росії, але продовжують працювати на території рф.

"ЦПД при РНБО України і надалі публікуватиме назви тих компаній, що залишилися будувати свій бізнес на крові", - наголошують у центрі.

Як повідомлялося, за даними Центру протидії дезінформації при РНБО, станом на 11 березня про вихід з росії або часткове чи тимчасове зупинення операцій повідомили понад 330 іноземних компаній.

24 лютого російський президент путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська одночасно перетнули українські кордони з півночі, сходу та Криму. Вони руйнують міста, обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, житлові будинки, вбивають мирне населення.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

З перших днів вторгнення росії в Україну США, союзники та партнери запровадили жорсткі для російської економіки пакети санкцій, а також експортних обмежень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-