Російське вторгнення в Україну поставило під загрозу глобальне виробництво чіпів – Reuters

Російське вторгнення в Україну поставило під загрозу глобальне виробництво чіпів – Reuters

Укрінформ
Через війну призупинили свою діяльність дві українські компанії, які забезпечували до половини світових обсягів неону, що використовується у виробництві мікросхем.

Про це пише Reuters, передає Укрінформ.

За підрахунками дослідницької компанії Techcet, минулого року на виробництво мікросхем пішло близько 540 т неону. Щомісячно українські компанії Ingas (Маріуполь) та Cryoin (Одеса) поставляли партнерам з Азійського регіону, США та Німеччини від 25 до 35 т інертного газу. Обидві, передає Reuters, призупинили діяльність через вторгнення росії на територію України.

Зупинка роботи українських компаній, вважають аналітики, збільшить глобальний дефіцит напівпровідників, який вже є через спричинену пандемією логістичну кризу. Торік виробники мобільних телефонів, ноутбуків, автомобілів уже відчули суттєвий дефіцит електронних комплектуючих.

«Найбільше постраждають дрібні виробники мікросхем. Найбільші — Intel, Samsung й TSMC — мають значну купівельну спроможність та доступ до сировини, якої може вистачити на два і більше місяці роботи. Однак багато виробництв мікросхем такої можливості не мають. Це посилить проблему з постачанням комплектуючих», — підкреслила президент Techcet Літа Шон-Рой.

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-