Керівництво Ради вимагає внести росію до «чорного списку» FATF за фінансування тероризму

Керівництво Ради вимагає внести росію до «чорного списку» FATF за фінансування тероризму

Укрінформ
Керівництво Верховної Ради звернулося до Групи з розробки фінансових заходів боротьби з відмиванням грошей та фінансуванням тероризму (FATF) з проханням якнайшвидше виключити рф з числа її членів та внести до «чорного списку».

Про це йдеться в листі за підписом керівників парламенту Руслана Стефанчука, Олександра Корнієнка та Олени Кондратюк, опублікованому в Телеграм-каналі ВР, передає Укрінформ.

"Наголошуємо, допоки рф продовжує здійснювати фінансування тероризму на державному рівні - система запобігання відмиванню коштів та фінансуванню тероризму цієї держави де-факто не працює. Це є підставою для внесення рф до «чорного списку FATF», - наголошують очільники Верховної Ради.

Парламентарії підкреслили, що через очевидне нехтування рф вимогами щодо запобігання фінансування терористичної діяльності цій державі не має бути місця серед членів FATF.

 24 лютого президент рф путін оголосив війну Україні і розпочав масштабне вторгнення. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

США, Європейський Союз та інші держави застосували санкції проти росії як країни-агресора, міжнародна ізоляція якої посилюється з кожним днем.

Міжнародний кримінальний суд розпочав документування та розслідування військових злочинів росії в Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-