У Раді закликають парламенти інших держав запровадити ембарго на російські нафту і газ

У Раді закликають парламенти інших держав запровадити ембарго на російські нафту і газ

Укрінформ
Комітет Верховної Ради з питань енергетики та житлово-комунальних послуг закликав парламенти всіх іноземних держав, Європейський парламент і міжнародні парламентські асамблеї запровадити повне торговельне ембарго на російську нафту і газ.

Про це йдеться у відповідному зверненні комітету, яке є у розпорядженні Укрінформу.

"Звертаємося до вас із проханням ввести повне торговельне ембарго на російську нафту та газ", - наголошується у зверненні.

Парламентарії зазначають, що це стане дієвим та жорстким заходом для ізоляції російської економіки, відрізання її від основного джерела наповнення бюджету.

У комітеті наголошують, що бюджет рф значною мірою залежить від вуглеводневого сектору. Майже 40% їхнього доходу припадає на експорт нафти та газу. Експорт енергоносіїв у 2021 році становив 54,3% загального товарного експорту з росії. Зростання цін на нафтопродукти може принести додаткові мільярди доларів до російського бюджету.

"Народ України впевнений, що лише ефективні та жорсткі санкції зупинять росію від цієї страшної агресії. Це допоможе запобігти трагічній катастрофі в Україні, Європі і, зрештою, у всьому демократичному світі", - наголошують парламентарії.

Як повідомляв Укрінформ, під час онлайн-зустрічі з міністрами енергетики держав G7 10 березня Герман Галущенко закликав міжнародних партнерів посилити санкції проти рф, зокрема, заморозити її енергетичні активи.

24 лютого президент російської федерації путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська одночасно перетнули українські кордони з півночі, сходу та з Криму. Вони руйнують міста, вбивають мирне населення, обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають в житлові будинки українців.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-