Нацбанк попереджає про фейкові електронні листи з проханням надсилати допомогу на криптогаманці

Нацбанк попереджає про фейкові електронні листи з проханням надсилати допомогу на криптогаманці

Укрінформ
Національний банк України попереджає про фейкові електронні листіи від імені Нацбанку з проханням допомогти українському народу та українській армії під час воєнного стану. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба НБУ у Телеграмі.

Зазначається, що такі фейкові листи містять посилання на криптогаманці зловмисників.

Нацбанк закликає громадян бути пильними та обережними в інформаційному просторі та наголошує, що не надсилає громадянам листи засобами електронної пошти.

Регулятор пояснив, що вся інформація щодо фінансової допомоги на підтримку Збройних сил України та гуманітарні цілі публікується виключно офіційними каналами Національного банку – на сторінках офіційного сайту та соціальних мереж НБУ.

Кошти акумулюються на мультивалютних рахунках, які Національний банк відкрив для підтримки Збройних сил України та для гуманітарної допомоги українцям, які постраждалим від російської агресії.

Ці мультивалютні рахунки можуть використовуються для зарахування благодійної допомоги як з України, так і з-за кордону. Водночас жодного криптогаманця Національний банк не відкривав узагалі.

Як повідомляв Укрінформ, Держспецзв'язку попередила громадян про фейкові електронні листи від імені органів державної влади, які містять шкідливі файли.

24 лютого президент росії путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-