Moody's різко знизило рейтинг білорусі

Moody's різко знизило рейтинг білорусі

Укрінформ
Міжнародне рейтингове агентство Moody's знизило рейтинг білорусі з «B3» (високий спекулятивний характер) до «Ca» (неплатоспроможні компанії) і зберегло негативний прогноз.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Yahoo.

Одночасно Moody's знизило граничні значення в національній та іноземній валютах білорусі до «Caa3» і «Ca» з «B2» і «B3» відповідно. Рішення знизити рейтинг білорусі на чотири ступені та зберегти негативний прогноз, як зазначається, є наслідком недавніх санкцій, запроваджених західними країнами проти білорусі за підтримку військового вторгнення росії, у поєднанні з значним погіршенням кредитного профілю рф. 

На думку Moody's, дефолт білорусі стає все більш імовірним через занепокоєння щодо готовності уряду погасити свої боргові зобов'язання та очікування, що будь-яка потенційна фінансова підтримка, що надходить від росії, навряд чи буде використана для цієї мети.

Як повідомляв Укрінформ, агентство Moody's змінило суверенний кредитний рейтинг РФ з B3 до Ca з негативним прогнозом, тепер Росію відділяє лише одна сходинка від дефолту.

МВФ заявляло, що уже не вважає малоймовірним дефолт росії за зовнішнім боргом та прогнозує «глибоку рецесію» російської економіки через війну, розв’язану кремлем проти України, а також масштабні санкції, введені проти рф.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-