Захід арештував $415 мільярдів золотовалютних резервів рф – думають, як передати гроші Україні

Захід арештував $415 мільярдів золотовалютних резервів рф – думають, як передати гроші Україні

Укрінформ
Міністерство економіки спільно з урядами інших країн шукають механізм передачі Україні арештованих золотовалютних резервів центробанку росії у розмірі 415 млрд дол. для відшкодування збитків, завданих військовими рф.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це сказав перший заступник міністра економіки Денис Кудін в ефірі всеукраїнського телемарафону.

"Західні уряди вже арештували золотовалютні резерви центробанку російської федерації - 415 млрд дол. По суті цієї суми достатньо, щоб перекрити оці прямі єдиноразові втрати. Ми розраховуємо, що у найближчий час спільно з урядами інших країн ми знайдемо юридичний механізм, яким чином можуть надійти ці гроші Україні для відновлення і компенсацій", - розповів Кудін.

Він додав, що також росія повинна буде виплатити репарації Україні після капітуляції рф. За словами Кудіна, репарації бувають в двох формах: грошові і натуральні.

Як повідомляв Укрінформ, росія від початку війни нанесла збитків українській інфраструктурі на 119 млрд дол.

24 лютого президент російської федерації путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська одночасно перетнули українські кордони з півночі, сходу та з Криму. Вони руйнують міста, вбивають мирне населення, обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають в житлові будинки українців.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію. Збройні сили України за підтримки всього народу мужньо протистоять агресії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-