Економічна рецесія в росії буде глибокою – МВФ

Економічна рецесія в росії буде глибокою – МВФ

Укрінформ
МВФ уже не вважає малоймовірним дефолт росії за зовнішнім боргом та прогнозує «глибоку рецесію» російської економіки через війну, розв’язану кремлем проти України, а також масштабні санкції, введені проти рф.

Про це сказала на онлайн-брифінгу в четвер директор-розпорядник МВФ Крісталіна Георгієва, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Російська економіка скорочується, а рецесія в росії буде глибокою – це вже зрозуміло», - зауважила директор-розпорядник Фонду.

За її словами, МВФ більше не вважає російський дефолт «малоймовірною подією». Вона також підкреслила: чим більше триватиме російська війна проти України, тим тривалішим буде режим санкцій і більш значимим вплив на її економіку.

«Але я би сказала категорично, що російська економіка переживає гостре скорочення», - додала Георгієва.

Вона також зазначила, що МВФ в операційному плані зараз жодним чином не взаємодіє з росією. «Наш московський офіс (представництво МВФ в Росії – ред.) також не працює», - сказала Георгієва.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings знизило кредитний рейтинг росії до «С», що вважається переддефолтною позицією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-