Світовий банк затвердив $723 мільйони підтримки для України

Світовий банк затвердив $723 мільйони підтримки для України

Укрінформ
Світовий банк схвалив 723 мільйони доларів у вигляді позик і грантів для України, яка бореться проти російського вторгнення.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ВВС.

Пакет включає позику в розмірі 350 мільйонів доларів, збільшену приблизно на 139 мільйонів за рахунок гарантій від Нідерландів та Швеції.

Допомога також складається із грантів у розмірі 134 мільйони доларів від Великої Британії, Данії, Латвії, Литви та Ісландії, а також 100 мільйонів доларів фінансування з Японії.

«Група Світового банку вживає швидких дій, щоб підтримати Україну та її народ перед обличчям насильства та надзвичайного безладу, спричиненого російським вторгненням», – заявив президент банку Девід Малпасс.

У банку зазначили, що ці кошти допоможуть уряду України надавати найважливіші послуги, включаючи заробітну плату працівникам лікарень, пенсії для людей похилого віку та соціальні програми для вразливих верств населення.

У банку також заявили, що продовжують працювати над іншим пакетом підтримки в розмірі 3 мільярдів доларів у найближчі місяці для країни.

Також пообіцяли додаткову допомогу сусіднім країнам, які приймають понад 1,7 мільйона українських біженців, здебільшого жінок, дітей та літніх людей.

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок вторгнення до України.

Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запровадили воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-