Нацбанк мінімізує вплив війни на банківську систему України

Нацбанк мінімізує вплив війни на банківську систему України

Укрінформ
Пріоритетними завданнями Національного банку України наразі є мінімізація негативного впливу російської військової агресії на фінансову систему України та підтримка її стабільної діяльності.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті Національного банку України.

Зазначається, що задля мінімізації негативного впливу російської військової агресії на фінансову систему України:

  • скасовано здійснення у 2022 році щорічної оцінки стійкості банків;
  • уточнено положення стосовно незастосування до банків та відповідальних осіб банківських груп заходів впливу за порушення економічних нормативів, лімітів відкритої валютної позиції, строків подання та опублікування звітності, якщо такі порушення виникли після початку військової агресії;
  • призупинено на час дії воєнного стану строки подання/розгляду інформації та документів;
  • визначені нормативно-правовими актами Національного банку;
  • уточнено порядок надання Національному банку інформації про дотримання економічних нормативів та іншої інформації;
  • відтерміновано запровадження низки вимог нормативно-правових актів Національного банку.

За інформацією НБУ, відповідні положення затверджені постановою Правління Національного банку України від 07 березня 2022 року № 40 «Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів Національного банку України», що набирає чинності з 7 березня 2022 року.

Як повідомляв Укрінформ, станом на 1 березня 2022 року міжнародні резерви України становили 27 537,9 мільйона доларів, За підсумками лютого вони знизилися на 5,3%, але перевищують рівень резервів, з яким країна увійшла до коронакризи на початку березня 2020 року.

Як повідомлялось, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ.

В Україні запровадили воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію. Також наша країна офіційно направила позов проти Російської Федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-