Всі українські АЕС працюють стабільно - Енергоатом

Всі українські АЕС працюють стабільно - Енергоатом

Укрінформ
Всі діючі атомні електростанції України станом на 10:10 7 березня продовжують стабільно працювати. 

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє НАЕК "Енергоатом".

"Станом на 10:10 7 березня 2022 року діючі атомні електростанції України продовжують стабільно працювати. Поточна потужність всіх чотирьох українських АЕС забезпечує необхідні обсяги виробництва електроенергії для потреб країни", - йдеться в повідомленні.

Радіаційний, протипожежний та екологічний стан на АЕС і прилеглих до них територіях не змінювався й перебуває у межах чинних норм.

“В умовах воєнного стану та повномасштабної агресії з боку Росії Енергоатом посилив контроль і визначив виключну пріоритетність питань безпеки ядерних установок над усіма іншими. Основне обладнання реакторних відділень енергоблоків, приміщень та будівель електростанцій, периметри захищених зон і прилеглих територій, а також особливо важливих об’єктів АЕС за межами їхніх захищених зон – під посиленим наглядом і контролем”, - йдеться у повідомленні.

Запорізька АЕС наразі перебуває під повним контролем російських окупантів. На станції працює український персонал, який намагається максимально гарантувати безпечну роботу ядерних об'єктів. Поміж іншого, працівники станції усувають наслідки обстрілів. Російські загарбники змушують керівництво ЗАЕС узгоджувати всі дії з їхніми представниками.

“Оскільки на ЗАЕС перебувають озброєні російські військові, які не мають професійних навичок безпечного поводження з високотехнологічними ядерними установками, надалі зберігається високий ризик виникнення небезпечних з огляду на атомну та радіаційну безпеку ситуацій”, - застерігають в Енергоатомі.

Наразі в роботі перебувають два енергоблоки ЗАЕС. Інші – у стані ремонту або холодного зупинення.

Як повідомлялося, майданчик Запорізької АЕС захоплений військовими силами Російської Федерації. У ніч проти п'ятниці внаслідок обстрілів із важкої техніки російської армії на станції виникла пожежа. Ворог знищив навчально-тренувальний корпус.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-