Україна вимагає припинити членство Росії та Білорусі у МВФ і всіх організаціях Світового банку

Україна вимагає припинити членство Росії та Білорусі у МВФ і всіх організаціях Світового банку

Укрінформ
Україна вимагає припинити членство Росії та Білорусі у МВФ та всіх організаціях Світового банку.

Про це в Телеграм написав Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль, передає Укрінформ.

«Щойно підписав офіційне звернення до США, Канади, Великої Британії, Німеччини, Франції, Італії, Японії щодо припинення членства Росії та Білорусі в Міжнародному валютному фонді та всіх організаціях Світового банку. Ці дві країни порушили свої зобов'язання та спрямували свою політику на війну», - написав прем'єр.

Шмигаль зазначив, що Україна наводить чіткі аргументи та посилається на численні статті Угоди з МВФ і статуту Міжнародного банку реконструкції та розвитку, які були знехтувані Росією та Білоруссю.

«Жодна дія так не суперечить зобов’язанню підтримувати стабільність і впорядковані економічні умови як війна. Саме тому МВФ надає країнам-членам право забезпечити належну відповідь на ситуацію та захистити свій мандат. Просимо підтримки країн Групи Семи в започаткуванні й реалізації процедури щодо призупинення операцій МВФ і Групи Світового банку з Росією та Білоруссю та припинення їх членства в цих організаціях», - написав очільник українського уряду.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають у житлові будинки.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Україна офіційно направила позов проти Російської Федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-