Shell обіцяє віддати українцям частину прибутку з російської нафти

Shell обіцяє віддати українцям частину прибутку з російської нафти

Укрінформ
Нафтопереробна компанія Shell пояснила придбання російської нафти необхідністю завантажити виробничі потужності та обіцяла частину прибутків від перероблення російської нафти спрямувати на допомогу населенню України.

Як передає Укрінформ, про це корпорація Shell повідомила у своїй заяві у Твітері.

«Вчора ми ухвалили складне рішення щодо придбання вантажу російської сирої нафти. Наші нафтопереробні заводи виробляють бензин та дизельне паливо, а також інші продукти, якими щодня користуються люди», - йдеться у заяві.

Зазначається, що в умовах відсутності безперебійного постачання на НПЗ сирої нафти енергетична галузь найближчими тижнями не зможе забезпечити стабільного постачання необхідних товарів по всій Європі.

«Вантажі з альтернативних джерел не зможуть прийти досить швидко, щоб уникнути перебоїв із поставками», - наголошується у повідомленні.

У Shell наголосили, що вражені війною в Україні і мають намір вийти з пайових партнерств з компаніями Газпрому. Також будуть ще більше скорочувати використання російської нафти, коли альтернативна нафта стане доступною для закупівлі, хоча це дуже складно і потребує часу.

У компанії також пообіцяли частину прибутку, отриманого за рахунок російської нафти, спрямовувати до спеціального фонду, кошти з якого можуть бути використані для допомоги населенню України.

Як повідомляв Укрінформ, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба звернувся до компанії Shell після інформації про дискретну купівлю нею російської нафти. «Одне запитання до Shell: чи не пахне для вас українською кров’ю російська нафта?» - запитав глава української дипломатії.

Раніше повідомлялося, що НАК «Нафтогаз України» закликає «велику четвірку» нафтосервісних компаній – Schlumberger, Weatherford, Halliburton, Baker Hughes, а також постачальників технологій і обладнання виходити із російських газовидобувних проєктів.

28 лютого компанія Royal Dutch Shell вирішила покинути Росію, розпродавши усі свої активи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-