Нафтогаз закликає міжнародні сервісні компанії припинити роботу в Росії

Нафтогаз закликає міжнародні сервісні компанії припинити роботу в Росії

Укрінформ
НАК «Нафтогаз України» закликає «велику четвірку» нафтосервісних компаній (Schlumberger, Weatherford, Halliburton, Baker Hughes), а також постачальників технологій і обладнання вийти з російських газовидобувних проєктів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Нафтогазу.

Зазначається, що вихід міжнародних компаній із російських проєктів значно послабить технологічний потенціал нафтогазовидобувної галузі РФ. Разом із фінансовими, трейдинговими та іншими санкціями, які вже застосовують уряди і окремі компанії різних країн, це послабить домінуюче становище країни-агресора на європейському газовому ринку.

«Природний газ є одним із головних видів зброї у війні, яку розв’язала Росія проти України. Не можна допустити подальшого зміцнення цієї зброї. Ми вдячні світовій спільноті, яка нарешті поставила крапку на Північному потоку-2. Ми також підтримуємо швидку і єдино вірну реакцію BP, Shell, Equinor, Exxon, TotalEnergies, які висловили свою підтримку Україні і у відповідь на нічим не виправдану агресію Росії згортають свої енергетичні проєкти в цій країні», – наголосив голова правління НАК «Нафтогаз України» Юрій Вітренко.

Він висловив упевненість, що цим самим шляхом мають піти всі інші міжнародні компанії, задіяні в нафтогазових проєктах Росії, які поділяють цивілізовані європейські цінності.

Паралельно Нафтогаз продовжує юридичну боротьбу проти російської газової монополії. Ініційований компанією арбітражний трибунал в Гаазі розпочав слухання щодо компенсації Росії за збитки, яких Україна зазнала через анексію газових активів у Криму.

Також Нафтогаз активно взаємодіє з антимонопольним органом Європейської комісії щодо зловживань Газпрому на європейському ринку газу.

Як повідомляв Укрінформ, Державна інспекція ядерного регулювання України пропонує країнам-членам Асоціації західноєвропейських регулюючих органів (WENRA) повністю розірвати взаємодію з Російською Федерацією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-