Держатомрегулювання пропонує партнерам повністю розірвати взаємодію з РФ

Держатомрегулювання пропонує партнерам повністю розірвати взаємодію з РФ

Укрінформ
Державна інспекція ядерного регулювання України (Держатомрегулювання) пропонує країнам-членам Асоціації Західноєвропейських регулюючих органів (Western European Nuclear Regulator’s Association (WENRA)) повністю розірвати взаємодію з Російською Федерацією.

Про це повідомили в пресслужбі інспекції за результатами зустрічі в.о. голови Держатомрегулювання Олега Корікова з головуючим у WENRA паном Олівером Гупта (Olivier GUPTA) та заступником Головуючого Марком Фой (Mark FOY).

Зазначається, що метою заходу виступило проведення консультацій щодо заходів зі сприяння розв'язання питань безпеки ядерних об’єктів на території України під час російської воєнної агресії та підтримки діяльності українського регулюючого органу в цих умовах.

"Стосовно можливих заходів та дій стосовно РФ з боку країн-членів WENRA Держатомрегулювання пропонує повне розірвання взаємодії з РФ, яка використовує ресурси міжнародних організацій для цілей, які не мають нічого спільного із ядерною та радіаційною безпекою", - йдеться в повідомленні.

Крім того, інспекція пропонує зупинити реалізацію проєктів за російськими технологіями та жорстко ставити питання перед найвищим керівництвом країн та тими, хто має вплив на прийняття рішень, щодо необхідності вжиття дієвих заходів, що зможуть привести до захищеного неба над українськими ядерними об’єктами та до припинення вогню.

Як повідомлялося, 24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив про початок вторгнення до України. Російські війська обстрілюють та руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли українських міст та сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-