Укренерго тримає в електромережі нормативну частоту

Укренерго тримає в електромережі нормативну частоту

Укрінформ
Диспетчерський центр НЕК «Укренерго» тримає в мережі нормативну частоту 50 Гц. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Укренерго у Фейсбуці.

Зазначається, що Запорізька АЕС продовжує працювати двома блоками, також працюють всі теплові та гідроелектростанції. Графік енергоспоживання в межах норми.

"Не вірте провокаціям про відмову від електрики! Зараз наша енергосистема забезпечує електроенергією населення, військових та інших споживачів. Щоб вона продовжувала жити, треба цілодобово підтримувати рівень споживання", - наголошують у пресслужбі.

В Укренерго закликають українців не плутати вимушене світломаскування для захисту від нічних обстрілів із свідомою відмовою від електроспоживання без причин.

"Якщо ви в безпеці, користуйтеся звично вдень, ввечері, вночі бойлерами, електроплитами, пралками та іншими електроприладами", - пояснюють в компанії.

Станом на 5 березня багато українців вже кілька днів поспіль залишаються без світла. Бомбардування, запеклі бої не дають ремонтним бригадам підійти до ліній та підстанцій, щоб полагодити їх.

В Укренерго підкреслюють, що фахівці компанії та оператори систем розподілу цілодобово у повній готовності та координують свою роботу так, щоб почати ремонти при першій можливості. Зокрема, вчора Сумщину та Харків вдалося частково заживити завдяки перерві в боях, що ведуть із загарбниками героїчні Збройні сили України.

Як повідомлялося, у ніч проти 4 березня російські загарбницькі війська обстріляли Запорізьку атомну електростанцію. Зафіксоване влучання у перший енергоблок, сталася пожежа в адміністративній будівлі.

Станом на ранок 5 березня майданчик ЗАЕС захоплений російськими військами, прямий контакт із керівництвом станції втрачений. Радіаційний фон перебуває у межах природних значень.

Енергоатом оприлюднив звернення до світової спільноти із попередженням, що ці обстріли є "порушенням ядерної та радіаційної безпеки найбільшого в Європі ядерного об'єкта, що може призвести до тяжких та трагічних наслідків для всього світу".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-