Росію виключили з координаційної групи розвинених країн у рамках СОТ

Росію виключили з координаційної групи розвинених країн у рамках СОТ

Укрінформ
Росію виключили з координаційної групи розвинених країн у рамках СОТ. Ця група обирає представників для головування в різноманітних комітетах і органах СОТ. 

Про це повідомила у Фейсбуці перший віцепрем'єр-міністр, міністр економіки Юлія Свириденко.

"Причина чітко прописана - агресія проти України та грубе порушення норма міжнародного права і принципів Статуту ООН. З дипломатичної точки зору це означає, що Росія не зможе спиратися на авторитет розвинених держав і не матиме союзників в СОТ. Для культури прийняття рішень в СОТ, яка базується на кучкуванні і групуванні - це смерть. Cancel culture по-торговому", - сказала Свириденко.

Крім того вчора, за її словами, уряд Канади фактично перестав трактувати Росію як державу-члена СОТ, оскільки припинив застосовувати до російських товарів режим найбільшого сприяння (MFN) - базовий принцип права СОТ.

"Своїм листом подякувала Христі Фріланд і Мері Енджі за це рішення. Також сподіваюсь це рішення буде розширено і на послуги. І що до нього приєднаються інші держави. А вони приєднаються. Це все чіткі повідомлення для всього торгового світу - припиняйте торгувати з Росією", - додала міністр.

Президент РФ Путін 24 лютого розпочав масштабне вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Європейський Союз застосував потужний пакет санкцій проти Росії як країни-агресора.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-