Росія після санкцій Заходу допустила дефолт на $29 мільярдів – Боррель

Росія після санкцій Заходу допустила дефолт на $29 мільярдів – Боррель

Укрінформ
Запроваджені ЄС та його партнерами економічні санкції проти Росії за її напад на Україну призвели до того, що РФ допустила дефолт перед своїми кредиторами на суму 29 мільярдів доларів.

Про це заявив високий представник ЄС Жозеп Боррель на пресконференції за підсумками надзвичайного засідання Ради міністрів закордонних справ ЄС за участю державного секретаря США, глав МЗС Канади, Великої Британії та генерального секретаря НАТО і з віртуальним включенням міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні краща новина полягає в тому, що Росія допустила дефолт у певній частині боргових зобов’язань, що були номіновані в рублях, і не сплатила інтерес з цих боргів для іноземних інвесторів в обсязі 29 мільярдів доларів. Це важливий та негайний наслідок - вже за 3-4 дні після рішення заблокувати резерви російського Центробанку країнами «G7». Це дуже потужні наслідки» - сказав Боррель.

Він зауважив, що Євросоюз може запровадити нові санкції проти Росії, наприклад протягом наступних днів збільшити кількість російських банків, що будуть відключені від платіжної системи SWIFT. Сьогодні такі рішення ще не приймалися, але відповідні технічні служби вже отримали завдання вивчити, які банки може зачепити поглиблення санкцій.

«Буде більше санкцій. Але варто думати про імплементацію того, що ми вже вирішили. Ми не забуваємо про ці попередні рішення, про намір виявити (статки) олігархів - ці заходи мають бути імплементовані, країна за країною, місто за містом, і це мусить мати практичні наслідки», - наголосив високий представник ЄС.

Як повідомлялося, президент РФ Путін 24 лютого оголосив війну Україні і розпочав масштабне вторгнення. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Європейський Союз застосував потужний пакет санкцій проти Росії як країни-агресора.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-