Мінторгівлі США ввело суворий експортний контроль проти Білорусі

Мінторгівлі США ввело суворий експортний контроль проти Білорусі

Укрінформ
Міністерство торгівлі США оголосило про застосування жорсткого експортного контролю проти Республіки Білорусь, яка підтримує агресію Росії проти України.

Інформація про це оприлюднена на офіційному сайті американського відомства, передає Укрінформ.

«Бюро промисловості та безпеки (BIS) Міністерства торгівлі США запровадило суворий експортний контроль проти Білорусі, який був введений проти Росії 24 лютого 2022 року, у відповідь на те, що Білорусь суттєво сприяє подальшому вторгненню Росії в Україну»,- зауважили в американському відомстві.

Зауважується, що застосування обмежень допоможе запобігти перенаправленню товарів через Білорусь до Росії, включно з технологіями та програмним забезпеченням в оборонному, аерокосмічному та морському секторах, а також погіршить здатність обох країн підтримувати військову агресію.

Крім цього, вводяться суворі обмеження для кількох суб’єктів Республіки Білорусь щодо отримання предметів, технологій і програмного забезпечення. До цього переліку входить Міноборони РБ - включно з національними збройними силами, армією, флотом, морською піхотою, повітряними силами, береговою охороною, національною гвардією, поліцією, а також розвідслужбами Білорусі.

«Фотографії, відео та репортажі, які надходять з України, розривають серце – як через жорстокість російського нападу, так і через надзвичайну рішучість українського народу. Його стійкість перед неймовірною агресією стимулювала рішучу міжнародну відповідь»,- заявила у цьому зв’язку міністр торгівлі США Джина Раймондо.

Вона підкреслила, що відомство продовжить рішучі та скоординовані з глобальними союзниками кроки, щоби зберігати максимальний тиск на Росію, а також на Білорусь та будь-які інші країни, які прагнуть підтримати агресію.

Як повідомляв Укрінформ, у середу Держсекретар США оголосив про запровадження нового пакету санкцій проти Росії й Білорусі, пов’язаних із розв’язанням війни проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-