Розписки на російські акції у Лондоні дешевшають до 55%, на Мосбіржі падає рубль

Розписки на російські акції у Лондоні дешевшають до 55%, на Мосбіржі падає рубль

Укрінформ
Вранці у понеділок розписки на російські акції в Лондоні подешевшали до 55% на тлі посилення антиросійських західних санкцій, тоді як торги акціями на "Мосбіржі" тимчасово призупинено відповідно до розпорядження Банку Росії. Євро на "Мосбіржі" злетів до 119,7, долар – до 106,5 рублів.

Як повідомляє Укрінформ, про це інформує Інтерфакс.

Так, 11:29 (мск) подешевшали розписки на папери "Норнікеля" (-44%), "Роснафти" (-44,8%), "Сургутнафтогазу" (-19,6%), "Татнафти" (-24,8%), "НОВАТЕКу" (-55%), X5 Retail (-34,5%).

На фондових майданчиках Європи індекси акцій також знижуються: індекси FTSE, DAX, CAC40 втратили 1,1-2,2%.

На "Мосбіржі" вранці у понеділок відбуваються торги лише на валютному ринку, грошовому ринку та ринку репо. При цьому валюти оновили максимуми: долар злетів до 106,45 рубля (+23,45 рубля), євро – до 119,69 рубля (+26,69 рубля).

Рішення про торги на інших ринках ЦБ оголосить о 13:00 за московським часом, регулятор оцінить доцільність відкриття торгів на інших ринках залежно від розвитку ситуації. У разі позитивного рішення торги відкриються о 15:00.

Також Центробанк Росії запровадив з 28 лютого тимчасову заборону для брокерів на виконання угод із продажу цінних паперів за дорученням нерезидентів.

О 16:00 очікується виступ на російському ТБ очільниці ЦБ Росії Ельвіри Набіулліної.

У ніч проти 27 лютого США, ЄС, Франція, Німеччина, Італія, Британія та Канада оголосили про досягнуту домовленість відключити від системи SWIFT російські банки, які потрапили під санкції, та, за необхідності, інші російські банки.

Очільниця Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн повідомила, що запропонує лідерам ЄС заморозити активи Банку Росії. "Ми маємо намір паралізувати активи російського ЦБ", - наголосила вона.

26 лютого Міжнародне рейтингове агентство S&P Global Ratings знизило довгостроковий кредитний рейтинг Російської Федерації в іноземній валюті до "BB+" із "BBB-". Таким чином, рейтинг Росії переміщений до категорії спекулятивних. Довгостроковий рейтинг у національній валюті погіршено до "BBB-" з "BBB".

Як повідомлялося, глава держави-агресора Володимир Путін 24 лютого оголосив про початок "спеціальної військової операції на Донбасі".

На всій території України запроваджено воєнний стан. Глава Української держави Володимир Зеленський підписав указ про загальну мобілізацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-