Усі чотири АЕС України працюють у штатному режимі - Енергоатом

Усі чотири АЕС України працюють у штатному режимі - Енергоатом

Укрінформ
Усі чотири атомні електростанції України – Запорізька, Рівненська, Хмельницька та Южно-Українська – працюють у штатному режимі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє НАЕК «Енергоатом».

Сьогодні, 27 лютого, всі чотири атомні електростанції України – Запорізька, Рівненська, Хмельницька та Южно-Українська – працюють у штатному режимі. В роботі – 9 енергоблоків, виробіток електроенергії – стабільний.

Енергоблоки №1 Рівненської АЕС та №2 Хмельницької АЕС перебувають на планових ремонтах, №5 та №6 Запорізької АЕС – у холодному резерві, блок №3 Южно-Української АЕС – у резерві з подальшим виведенням у середній плановий ремонт. Сьогодні о 1:35 через вивід у поточний плановий ремонт відключили від мережі також енергоблок №1 Запорізької АЕС.

Станом на 9:00 поточна потужність НАЕК «Енергоатом» дорівнювала 7040 МВт.

Порушень умов безпечної експлуатації немає. Радіаційний, протипожежний та екологічний стан на усіх АЕС і прилеглих до них територіях не змінювався і перебуває у межах чинних норм.

Основне обладнання реакторних відділень енергоблоків, приміщень та будівель електростанцій, периметри захищених зон і прилеглих територій, а також особливо важливих об’єктів АЕС за межами їхніх захищених зон – під посиленим наглядом.​

Як повідлмляв Укрінформ, 26 лютого міністр енергетики України Герман Галущенко заявив, що Міненерго від повернення української енергосистеми в об'єднану з Росією та Білоруссю мережу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-