Шебелинський НПЗ зупинили

Шебелинський НПЗ зупинили

Укрінформ
Група Нафтогаз була змушена зупинити Шебелинський нафтопереробний завод через ризики воєнних дій.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Група Нафтогаз.

«Шебелинський НПЗ зупинено через ризики військових дій. Персонал евакуйовано. Роботу об’єктів планується відновити після стабілізації ситуації», – йдеться у повідомленні.

Станом на 12:00 26 лютого АТ «Укргазвидобування» продовжує видобувати газ на всіх своїх об’єктах, за винятком тих, які розташовані поблизу лінії розмежування.

Українські підземні газосховища АТ «Укртрансгаз» продовжують працювати у штатному режимі. Відбір газу здійснюється у необхідному обсязі. Вночі, близько першої години, над Більче-Волицько-Угерським та Дашавським ПСГ було зафіксовано безпілотні літальні об'єкти. Черговий персонал викликав поліцію та СБУ.

ТОВ «Газопостачальна компанія «Нафтогаз Трейдинг» продовжує постачання природного газу понад 11 тисячам споживачам: бюджетним установам, виробникам тепла та електроенергії, релігійним організаціям, промисловим підприємствам та іншим. Робота налагоджена у віддаленому режимі.

Новояворівська ТЕЦ працює у звичному режимі. Тепло та гарячу воду отримують усі споживачі. Охорону ТЕЦ посилено патрулями поліції. Новороздільська ТЕЦ та «Новороздільські електромережі» працюють у звичному режимі. Тепло, гарячу воду та електроенергію отримують усі споживачі.

Об’єкти АТ «Укртранснафта», АТ «Укрспецтрансгаз» продовжують роботу в штатному режимі.

Служби і сервіси ТОВ «Газопостачальна компанія «Нафтогаз України» працюють в звичайному режимі, виконуючи роботу з прийому-передачі природного газу контрагентам та обробляючи запити побутових споживачів газу.

ВАТ «Кіровоградгаз» працює в звичайному режимі без позаштатних ситуацій.

У райцентрі Волновахи (зона діяльності АТ «Донецькоблгаз», яке перебуває в управлінні Нафтогазу) та районі без газу залишаються близько 1000 абонентів. Внаслідок обстрілу, вочевидь, було пошкоджено газопровід, який оглянути не вдається. Помічено різке збільшення використання газу.

Як повідомлялося, Міністерство енергетики довело до керівництва операторів систем розподілу (ОСР) завдання про невідключення споживачів за несплату за надані послуги на час воєнного стану.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-