Україна звернулася до МВФ за надзвичайним фінансуванням, Фонд обіцяє помогти

Україна звернулася до МВФ за надзвичайним фінансуванням, Фонд обіцяє помогти

Укрінформ
Україна звернулася до МВФ за надзвичайним фінансуванням, і Фонд обговорює з нею, як може найкращим чином допомогти.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у заяві директора-розпорядниці Міжнародного валютного фонду Крісталіни Георгієвої.

"В арсеналі Фонду є ряд інструментів, і, відповідно до розвитку ситуації в Україні, ми продовжимо обговорювати з владою (України – ред.), як ми можемо найкращим чином їй допомогти. Це обговорення проводиться дистанційно за участю співробітників з Вашингтона. На додаток до поточних консультацій, ми вивчаємо всі варіанти подальшої фінансової підтримки, у тому числі в рамках існуючої угоди Stand-вy на непогашену суму у 2,2 млрд дол. США. Влада також звернулася до МВФ з проханням про надзвичайне фінансування", - заявила Георгієва.

Директор-розпорядниця МВФ зазначила, що провела у п’ятницю зустріч з виконавчою радою Фонду, щоб проінформувати виконавчих директорів про початкову оцінку ситуації, що розгортається в Україні.

"Я запевнила їх, що наші співробітники продовжуватимуть тісно співпрацювати з владою, щоб підтримувати Україну всіма можливими способами. Ми також продовжимо співпрацювати з групою Світового банку та іншими партнерами, щоб координувати нашу підтримку та забезпечити максимальну користь для України", - заявила Георгієва.

Як повідомлялося, глава держави-агресора Володимир Путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Близько 4 години ранку 24 лютого РФ завдала ударів по Україні й почала війну.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що на всій території України запроваджується воєнний стан.

Верховна Рада зранку 24 лютого затвердила указ Зеленського про запровадження воєнного стану на всій території України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-