Метінвест тимчасово законсервує виробництво у Маріуполі

Метінвест тимчасово законсервує виробництво у Маріуполі

Укрінформ
Група Метінвест задля безпеки співробітників і збереження обладнання тимчасово законсервує виробництво у Маріуполі.

Як передає Укрінформ, про це повідомили у Метінвесті. 

«Група Метінвест переводить частину обладнання Маріупольського металургійного комбінату імені Ілліча та «Азовсталі» в режим гарячої консервації. Таке рішення ухвалив антикризовий штаб Метінвесту для забезпечення безпеки працівників і збереження обладнання», - сказано у повідомленні.

Зазначено, що, зокрема, 24 лютого комбінати виробляють наявні чавун і сталь і призупиняють роботу.

На меткомбінаті «Азовсталь» буде призупинено коксовий цех, цех уловлювання та сірокоочищення, доменний цех, конвертерний цех, товстолистовий цех, рейковобалковий цех, цех рейкових скріплень, вапняно-обпалювальний цех, цех переробки металургійних шлаків.

На Маріупольському металургійному комбінаті ім. Ілліча буде призупинено роботу аглофабрики, доменного і конвертерного цехів, листопрокатних цехів 1700 та 3000, а також цехів холодного прокату. Режим гарячої консервації підприємств триватиме сім діб. Рішення про подальший режим роботи прийматимуться залежно від ситуації, що складається.

"Зараз на маріупольських меткомбінатах формуються списки фахівців, які потрібні для забезпечення виробничих потужностей у режимі гарячої консервації", - уточнили в повідомленні.

І додали, що підприємства Метінвесту є найбільш захищеними місцями – обладнані укриття із провізією, медикаментами та необхідними комунікаціями. У разі загострення ситуації безпосередні керівники повідомлять співробітників про необхідність пройти в укриття.

Метінвест – вертикально інтегрована група гірничо-металургійних компаній, що управляє кожною ланкою ланцюжка поставок: від видобутку та переробки залізної руди і вугілля до виробництва та реалізації напівфабрикатів і готової металопродукції. До структури групи входять видобувні та металургійні підприємства в Україні, ЄС, Великій Британії і США.

Як повідомляв Укрінформ, глава країни-агресора Володимир Путін 24 лютого оголосив, що розпочинає спецоперацію в Україні та вводить російські війська. Після цього по низці українських міст було завдано ракетних ударів, здійснено атаки на військові об'єкти Збройних сил України.

Верховна Рада вранці 24 лютого затвердила указ Президента Володимира Зеленського щодо запровадження воєнного стану на всій території України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-