Нацбанк виключив з державних реєстрів 50 надавачів фінпослуг

Нацбанк виключив з державних реєстрів 50 надавачів фінпослуг

Укрінформ
Національний банк виключив із Державного реєстру фінансових установ та Реєстру осіб, які не є фінансовими установами, але мають право надавати окремі фінансові послуги, 50 компаній-надавачів фінпослуг.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба НБУ.

Відповідні рішення ухвалили за підсумками засідання комітету НБУ з питань нагляду та регулювання діяльності ринків небанківських фінансових послуг. Причина виключення з реєстрів цих суб’єктів господарювання — відсутність у них чинних ліцензій.

Читайте також: НБУ застосував заходи впливу до трьох фінкомпаній

Як повідомлялося, 11 лютого 2022 року набрав чинності Закон України "Про фінансові послуги та фінансові компанії". Його прикінцевими та перехідними положеннями передбачено, що Національний банк у встановленому ним порядку виключає з Державного реєстру фінансових установ та Реєстру осіб, які не є фінансовими установами, але мають право надавати окремі фінансові послуги, довірчі товариства та надавачів фінансових послуг, у яких станом на день набрання чинності закону немає відповідних ліцензій.

Проте, ця вимога не поширюється на надавачів фінпослуг, включених НБУ до одного зі згаданих реєстрів протягом останніх 12 місяців до дня набрання законом чинності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-