Судно з вугіллям для Дарницької ТЕЦ уже розвантажують у порту «Чорноморськ»

Судно з вугіллям для Дарницької ТЕЦ уже розвантажують у порту «Чорноморськ»

Укрінформ
ТОВ «Євро-Реконструкція» законтрактувало два судна з вугіллям загальним тоннажем 130 тис.тонн, і одне з суден з вугіллям для Дарницької ТЕЦ уже розвантажують в порту «Чорноморськ».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ТОВ «Євро-Реконструкція».

"Незважаючи на критичні заяви, які лунали у ЗМІ, щодо можливого зриву опалювального сезону для жителів лівого берега через відсутність вугілля на ТЕЦ, ТОВ «Євро-Реконструкція» зробило все можливе для безперебійної роботи та забезпечення станції вугіллям. Підприємством законтрактовано два судна з вугіллям загальним тоннажем 130 тис.тонн", - йдеться у повідомлені.

Зазначається, що ввечері 19 лютого у порт «Чорноморськ» прибув багатотонний балкер «KEY KNIGHT», який доставив в Україну 74 тис.тонн енергетичного вугілля.

"Станом на 8 ранку 21 лютого з трюмів судна вже розвантажено 25 тис.тонн високоякісного вугілля, на розвантаження очікує ще 49 тис.тонн. Після розвантаження паливо вагонами доправлять до складів Дарницької, Чернігівської та Сумської ТЕЦ", - наголосили у компанії.

Читайте також: На столичних ТЕЦ забезпечили додаткове виробництво електроенергії - КМДА

Крім того, українські порти очікують на судно з південноафриканським вугіллям. Після його розвантаження, 56 тис. тонн вугілля з ПАР також буде доправлено на ТЕЦ.

У ТОВ «Євро-Реконструкція» заявили, що якісні характеристики закупленого енергетичного вугілля, такі як, невелика зольність та вміст сірки, висока якість та калорійність, сприяють екологічності та економічності роботи станції за рахунок відсутності необхідності спалювання великих об’ємів вугілля, та мінімальним викидам золи та золошлаків.

Фото: Центренерго

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-