Федоров вважає, що у громадах мають з’явитися менеджери з цифрової трансформації

Федоров вважає, що у громадах мають з’явитися менеджери з цифрової трансформації

Укрінформ
У кожній українській громаді мають з’явитися менеджери з цифрової трансформації. 

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це заявив віцепрем’єр-міністр — міністр цифрової трансформації Михайло Федоров під час Національного форуму “Безпечні та спроможні громади майбутнього”.

Федоров нагадав, що заступники керівників з питань цифрової трансформації є у кожному міністерстві. Завершується процес призначення таких заступників і для голів обласних державних адміністрацій. Заступників з питань цифрової трансформації зараз не мають очільники лише чотирьох областей.

Міністр цифрової трансформації переконаний: у кожній українській громаді мають з’явитися менеджери з цифрової трансформації. Також по всій країні мають бути проєктні офіси з цифрової трансформації за підтримки донорів, зокрема представників місцевого бізнесу.

Урядовець навів приклади, коли наявність менеджерів, які опікуються питаннями цифрового розвитку громад і територій, пришвидшували процес ухвалення й реалізації рішень. Зокрема, системи видачі електронних лікарняних найшвидше запрацювали саме у регіонах, де є такі інституції. Це стосується і втілення проєкту “Ноутбук кожному вчителю”.

Федоров наголосив, що мета України – побудувати найзручнішу державу у світі. Для цього потрібно перевести в цифровий формат усі послуги, що надаються в країні, забезпечити охоплення якісним інтернетом усіх її найвіддаленіших куточків, навчити громадян цифровим навичкам. Ще одна прагматична ціль, за словами віцепрем’єра, - збільшити частку ІТ-галузі в національному ВВП до 10%.

Читайте також: Кожна тергромада матиме сучасний ЦНАП – Кирило Тимошенко

Як про успішні кейси на цьому шляху він згадав про портал і застосунок “Дія”, якими користуються вже майже 15 млн громадян, програму “єПідтримка” (менш ніж за два місяці послугу отримали 8 млн українців), одну з найшвидших у світі систем реєстрації бізнесу, коли ФОП можна відкрити за 7 хвилин, а ТОВ — за 10-15 хвилин, зручно, зрозуміло і без чиновницького “посередництва”. Також Федоров нагадав, що Україна першою в світі запровадила електронні паспорти.

“І це важливо ще й з точки зору розвитку бренду нашої країни. Приміром, ми зараз співпрацюємо з компанію Apple. Для них це цікаво, тому що вони активно розвивають у США подібні технології, пов’язані з водійськими посвідченнями”, - розповів урядовець.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-